För att säkerhetsställa leveranserna ombesörjer vi de flesta leveranserna med egen bil. Detta gör det möjligt att alltid leverera dina varorna direkt hem till dig eller så nära din adress det är möjligt. Snabbt, smidigt och säkert både för dig som kund och för våra kära plantor.
       

Betalning vid leverans
För att du ska känna dig säker när du handlar av Dream gardens AB så har vi valt att enbart ta betalt i samband med leverans. De betalningsalternativ vi erbjuder är kortbetalning, fakturabetalning eller kontant betalning. Du betalar direkt till chaffören och får ett utförligt kvitto på ditt köp.


 

Hur snabbt kan jag få mina thujor?

- Beroende på var i landet ni bor och vilket fraktsätt ni väljer så strävar vi alltid efter att inte överstiga 10-14 dgr. Är det bråttom och ni ser på kartan under leveranser att det är en tid bort för turbil till era trakter kan man välja "prioriterad frakt", dvs Vi ordnar speciell frakt just till er inom 48h om vald vara finns i lager.
 Avhämtning kan ske i Vadstena just för tillfället.

Hur mäts thujorna?

 - De räknas utan kruka, ovan jord till spets. De som är klotthujor eller marktäckande mäts i diameter.
Samt att vissa sorter finns endast med betäckningen Co = krukstorlek. En thuja vi säljer som tex 80+, skall vara minst 80 cm - kan vara högre vissa tider på säsongen.

Varifrån kommer thujorna?

- Alla plantor vi säljer på thujor.se kommer från Europas största thujaodling och förädling - där de bedrivit odling sedan 1950 talet, vilket borgar för yttersta kvalitet.
 Plantagen ligger i sydöstra Polen, vilket gör att vi kan leverera Thujor från Mars till Nov. Beroende på säsong levererar vi även andra växter från denna plantskola. De aktuella finns isåfall uppe i butiken. 

 - Det vi säljer som krukodlat - är odlat i kruka med omplantering efter regler sen start, helt intakt och oskadat rotsystem - fungerar att plantera vår,sommar och höst. På dessa ger vi 12 månaders garanti.

Vad är det för skillnad mellan barrotade, rotklumpade och krukodlade thujor?

 - Barrväxter får endast saluföras krukodlade, med rotklump eller motsvarande. Häckplantor av barrväxter får säljas barrotade. Krukodlade växter får ej ha vuxit längre än två år i samma behållare. Växter med rotklump skall vara omplanterade eller rotbeskurna minst vart
 tredje år.
En barrotad planta som tas upp i rätt tid - dvs innan den börjar dra vatten, och planteras i rätt tid och där transporten till och från jord sker under rätta omständigheter har goda förutsättningar att
etablera sig igen. Lika så de i nätad jordklump om man följer det.
 Men man kommer aldrig ifrån att dess rotsystem är ordentligt skadat pga uppryckning ur jorden - därför om/när vi har dessa i sortimentet anger vi det tydligt så ni kan välja er produkt. 
 En ej krukodlad växt kräver också mer omvårdnad samt mycket mer vattning än de övriga - då dessa plantor måste "lära" sig dra vatten igen..